Over ons

Parfum & Thuis is in 2010 onder de naam Chantal's Sjippesjop (sjippe is Fries voor zeep) begonnen. Chantal is de naam van mijn toen 13 jarige dochter die voor de zomervakantie een ongeluk op de trampoline heeft gehad. Een open dubbele onderarm breuk tot gevolg. Hoe houd je een kind tijdens de zomervakantie zes weken zoet terwijl ze niks mag doen? Een dilemma die ze zelf heeft opgelost, ze wilde graag zeepjes maken.

Via internet een aantal vormen en supplies besteld, waarna ze in de keuken is begonnen met het maken van gietzeep. Superleuk natuurlijk!! Maar een kilo zeep stelde niet veel voor. Het gebruik van zeep is ons niet vreemd. Maar zoveel zeep krijgen wij hier niet op! Dus zijn we samen naar markten gegaan om de zeepjes te verkopen. Van de opbrengst kon ze dan weer nieuwe zeep en mallen kopen. 

Ondertussen was mijn creatieve brein ook (weer) ontwaakt. Tijdens de zoektochten naar fijne geuren kwamen we in aanraking met parfumgeuren. Deze waren niet van echt te onderscheiden. En ik was hierdoor in de hemel beland!! Omdat ikzelf het maken van gietzeep niet heel leuk vond ben ik verder gaan zoeken naar producten waarin de parfumgeuren konden worden verwerkt. Zo kwam ik in aanraking met Soywax. Een superfijn product welke ook nog 100% biologisch is. Het zoeken naar verhoudingen van de waxmelts (kwaliteit staat hier hoog in het vaandel) en het zelf ontwikkelen van een geschikte mal(len) was een feit. De waxmelts gingen mee naar de markten. Deze werden zo goed ontvangen dat het assortiment werd uitgebreid. Ook winkeliers wilden de waxmelts in de eigen winkel verkopen. 

Tegenwoordig maak ik niet alleen maar waxmelts, ook geurstenen en geurzakjes zijn toegevoegd aan het assortiment. Alles wordt hier met de hand vervaadigd. De geurzakjes worden ontworpen door mijn huisontwerpster. Nadat ze van de drukker terugkomen worden de zakjes gelijmd. Pas op moment van bestellen worden ze voorzien van de geur naar keuze. Zo heeft u altijd een vers geurzakje in huis.

Een uit de hand gelopen hobby die ik met veel liefde en passie voortzet naast mijn baan van 32 uur als administratief medewerkster. Chantal is druk met haar social-live, studie en werk. 

Ooohhhh.... ik vergeet mijn man! Zijn naam is Tjitte en hij is.... weet niet hoe ik het moet omschrijven. Fantastisch? Oordeel zelf! Hij heeft de keuken (hij kookt meestal) opgegeven voor de hobby van zijn bonusdochter, vervolgens komt vrouwlief ook nog om de hoek. Eten aan de keukentafel? Kansloos!! We hebben jarenlang met een bord op schoot gezeten. Sinds de verhuizing van de keuken, naar zolder roep ik hem toch wel geregeld om te helpen met sjouwen, opruimen (ben een chaoot) en vooral de boekhouding. Dus ja...

Ik wens je veel succes met het zoeken naar een voor jou passende geur. Heb je nog vragen, suggesties en of opmerkingen laat het me gerust weten middels het contactformulier

Veel geurplezier!!

Liefs Gretha

 

 

Gastenboek

  • 15-01-2021 - Wat fijn dat ik bij jou nog pillar wax kon...  lees meer
  • 07-01-2021 - Heerlijke geuren en wat een top service! Dank voor het...  lees meer
Plaats een bericht
© 2018 - 2021 Parfum & Thuis | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel